Despre noi

    Pinnordic.ro este unic distribuitor in Romania al lemnului de pin finlandez impregnat sub presiune marca PRIMA TIMBER.

    PRIMA TIMBER, parte a Grupului Iivari Mononen, este o companie cu traditie indelungata in procesul de impregnare sub presiune a lemnului.

    Gama noastra completa de produse cu aplicatii profesionale o puteti gasi vizitand sediul nostru situat in Loc. 23 August, Jud. Constanta. Echipa noastra va veni in intampinarea dumneavoastra cu suportul tehnic si commercial de care aveti nevoie.

Ce inseamna impregnare sub presiune:

    Impregnarea sub presiune este tratamentul aplicat lemnului cu substante conservante. In urma procesului de impregnare, lemnul capata protectie indelungata impotriva putrezirii cauzata de ciuperci, dar si impotriva altor daunatori (insecte). Datorita acestei proceduri, lemnul impregnat sub presiune este ideal pentru amenajarile exterioare de orice fel.

    Dupa procesul de impregnare lemnul nu necesita tratamente ulterioare de intretinere (lac/vopsea/ulei). Simpla udare cu apa este suficienta pentru ca acesta sa isi recapete aspectul initial.

    Culoarea rezultata dupa impregnare este verde natural. Ulterior nuanta se poate deschide spre maro-miere si pana la cenusiu-argintiu odata cu trecerea timpului, in functie de gradul de expunere al lemnului la radiatiile ultraviolete. Desi culoarea initiala se poate schimba de-a lungul timpului, proprietatile lemnului raman neschimbate.

Avantajele lemnului impregnat:

*        Rezistent la factorii de mediu – nu putrezeste

*        Rezistent la radiatiile ultraviolete si la diferentele mari de temperatura (de pana la 60° C)

*        Nu necesita tratamente de intretinere – costuri 0 in exploatare

*        Durata de viata indelungata – pana la 50 de ani

*        Nu necesita pregaurire – montaj cu grad redus de dificultate

*        Densitate (540 N/mm2)si flexibilitate crescute comparativ cu rasinoasele crescute in alte zone – faciliteaza montajul si impiedica aparitia crapaturilor

*        Poate fi utilizat si pentru amenajari interioare: balcoane, bai sau alte destinatii